לקראת עריכת הסכם ממון בין בני זוג עם מאפיינים מורכבים, התעדכנתי בפסיקה אחרונה.
נתקלתי בפסק הדין שניתן בתלה"מ (משפחה ת"א) 41031-10-20 שניתן בנובמבר 2022, נדחתה ע"י בימ"ש טענת האיש שנתבע בתביעה רכושית ע"י בת זוגו, כי לפי סעיף 2 לחוק יחסי ממון יש לערוך ביניהם את איזון המשאבים כך שהוא יקבל חלק גדול יותר מהחלק שתקבל אשתו, תוך סטיה מהכלל הקבוע בסעיף 5 לחוק יחסי ממון, לפיו איזון המשאבים ייעשה בצורה שוויונית בין בני הזוג.
בית המשפט קבע כי האיש לא הצליח להוכיח שקיימת הצדקה לחלוקה לא שווה לטובתו, ואף רחוק מאוד מכך, כיוון שמשכורתו החודשית עומדת על סך 33,000 ₪ נטו לחודש, לעומת האשה שלנוכח מצבה הרפואי לא עובדת כלל לאחר שפוטרה מעבודתה, וגם אילו הייתה עובדת האיש השתכר פי חמישה מהנתבעת.
עוד האיש ניסה להוכיח שהאשה נתמכת כלכלית ע"י הוריה, ולבסס גם על כך את טענתו. בימ"ש דחה טענה זו וקבע כי לא ניתו לראות בתמיכה כלכלית חודשית מההורים כהכנסה עתידית קבועה, שכן מטבע הדברים תמיכה זו יכולה להיפסק בכל עת, והאיש לא יכול להישען על הטענה שהוריה האשה יעניקו לה בעתיד סכום חודשי באופן קבוע.
בימ"ש עמד על הוראות סעיף 5(א) לחוק יחסי ממון שקובע כי עם פקיעת הנישואין (או במועד מוקדם יותר כמפורט בסעיף 5א לחוק יחסי ממון) זכאי כל אחד מבני הזוג למחצית שוויים של כל נכסי בני הזוג, למעט נכסים שהיו להם ערב הנישואין או שקיבלו בבמתנה או בירושה בתקופת הנישואין או גמלה המשתלמת לאחד מבני הזוג או נכסים שבני הזוג הסכימו בכתב ששויים לא יאוזן ביניהם.
בימ"ש קבע כי האיש מבקש למנוע מהאשה את חלקה בזכויות שנצברו לטובתו לאורך שנות הנישואין כתוצאה מעבודתו ומהמאמץ המשותף, משום שלטענתו יש לה הכנסה חיצונית למאמץ המשותף.
לא יודעים מה הזכויות שלכם? תמיד יש ברירה, לא לוותר מראש.
לייעוץ משפטי – עו"ד אפרת יוסים
0549981611
Efrat@Yusim.co.il