- ליווי משפטי של קבוצות רכישה.
- ייצוג רוכש דירה בקבוצת רכישה.
- ייצוג בתביעה משפטית נגד קבוצת רכישה.
קבוצת רכישה נדלנית היא קבוצת אנשים המתאגדת יחד על מנת לבנות מבנה מגורים, במטרה להוזיל עלויות ולעתים אף במטרה לבחור את השכנים.
קבוצת רכישה יכולה להתארגן באופן עצמאי (קבוצה הומוגנית הרוצה להתגורר ביחד – לדוגמה קבוצות רכישה לציבור הדתי והחרדי) או באמצעות חברה מנהלת המארגנת את כל שלבי הרכישה והבנייה.
הקבוצה מאפשרת לחבריה להקטין את פערי התיווך שבקניית הנכס כמוצר מוגמר.
בנוסף, בעבר, ובמקרים מסוימים גם היום, קבוצות הרכישה נהנו בהקלות בתשלומי המס (פטור ממס ערך מוסף על הקרקע ועל האגרות ומס רכישה נמוך יותר).
מאידך, לרוב הסיכון שבהשתתפות ביזום הפרויקט גדול יותר מהסיכון שבקניית אחת הדירות, והמחיר הסופי אינו מובטח.
הטיפ הכי חשוב למצטרפים לקבוצת רכישה: קחו אתכם עו"ד שיודע לבחון עסקאות כאלה.
ללא קשר לנפגעי ענבל אור, קיימות כיום בשוק קבוצות רכישה, שמוכיחות כי "הזול עולה ביוקר".
לכן, כדי לא להיות מופתעים, חובה שעורך דין מטעמכם יבחן היטב את העסקה וישקף לכם את כל הסיכונים שלה – בטרם ההצטרפות לקבוצה.
מאמרים ומידע
סוגי קבוצות רכישה
כיצד מנוהלת ומתפקדת קבוצת רכישה?
מהם הסיכונים בקבוצת רכישה?
תהליך ארגון וניהול קבוצת הרכישה
לקחים מפרשת ענבל אור וקבוצות הרכישה
קבוצות רכישה – חדשות
מרץ 2019 – קבוצת הרכישה של הקרקע היקרה במתחם שרונה ממשיכה לכלות את זמנם וכספם של חברי הקבוצה על ניהול סכסוכים משפטיים. גם עורכי הדין בעין הסערה. עורכי הדין שליוו את הקבוצה מהקמתה סופגים תביעות וגם תלונות בלשכת עורכי הדין. לכתבה המלאה בגלובס נדלן לחץ כאן
פברואר 2019 – כך התרסקה יונייטד שרונה, קבוצת הרכישה היקרה בישראל. במהלך שנים 2016-2017 הוגשו עשרות תביעות נגד מארגני קבוצת הרכישה ומשרד עורכי הדין זהבי בלאו, שארגן את הקמתה, בסכום כולל של כ – 40 מיליון ש"ח, עקב כשלים עמוקים בהקמתה וניהולה. במהלך הדיונים בתביעות שעדיין מתנהלות בבתי המשפט, התבררה תמונה עגומה לפיה, למארגנים היה אפס מידע על עלויות הקמת הפרוייקט עקב חסרונו של "דוח אפס" המוציא שמאי לצורך הערכה ראשונית של עלויות הקמת הפרוייקט, מתן תנאים מיטיבים לחלק מחברי הקבוצה וחריגה של מאות מיליוני שקלים כבר בשלבים הראשונים של הפרוייקט. לאור הפרטים המתגלים במהלך הדיונים התובעים מבקשים כעת לצרף כנתבעים גם את חברי הועד מתוך חברי קבוצת הרכישה בטענה שגם להם חלק בניהול הכושל. בתוך כך, משרד עו"ד זהבי בלאו קיבל סירוב של חברת הביטוח המבטחת אותו להגדיל את הפוליסה נגד תביעות רשלנות לסכום של 100 מיליון ש"ח. לכתבה המלאה בכלכליסט לחץ כאן.
דצמבר 2018 – השרים אישרו: הגנות על חברי קבוצות רכישה – יוכלו לצאת מפרוייקט שאין בו התקדמות. לכתבה המלאה בכלכליסט.
יולי 2018 – חברי קבוצת רכישה יפצו את המארגנים ואת חברת השמאות פז כלכלה ב–700 אלף שקל. חברי קבוצת הרכישה טענו כי נפלו פגמים בניהול פרויקט בבניין ברחוב עין הקורא בתל אביב, אולם השופט יהודה פרגו מבית המשפט המחוזי בתל אביב קבע כי לא נפל פגם בהתנהלות החברה – וקבע כי על התובעים לפצות אותה. לכתבה המלאה בדה מרקר.
מאי 2018 – 155 חברי קבוצת הרכישה שמקימה את פרויקט מגדלי הצעירים בדרך בגין תל-אביב, הגישו תביעה לבית המשפט המחוזי בתל-אביב נגד קבוצת חג'ג, שגיבשה את הקבוצה, במסגרתה הם מבקשים להכיר בקבוצת חג'ג' כחברה יזמית שחל עליה חוק המכר. לכתבה המלאה בגלובס נדלן.
יולי 2017 – הוגשה תביעה על ידי 43 חברים בקבוצת הרכישה בישוב חריש של חברת מינהל מגורים ישראל של היזם מוטי פלד. התובעים טוענים כי הוצגו להם מצגי שווא ואומדנים כלכליים מטעים, וכי הם הופלו על בסיס מועד הצטרפותם לקבוצה. התביעה היא על סך 6.2 מיליון שקל — סכום המגלם לטענת התובעים את העלויות הנוספות ששילמו מעבר לאומדנים הראשונים. לכתבה המלאה בדה מרקר.
אפריל 2017 – רוכשת בקבוצת רכישה תובעת את היזם גיא בלושינסקי. על פי התביעה מסירת הדירות בפרוייקט שארגנו בלושינסקי ושותפיו ברחוב דיזינגוף בת"א התעכבה במשך 4 שנים, הרוכשים נאלצו לשלם מיליון שקל מכיסם עבור עלויות לא מתוכננות והדירה שנמסרה לתובעת היתה קטנה ב-10% ממה שהובטח לה. לכתבה המלאה בכלכליסט.
ינואר 2017 – בית המשפט העליון דחה את בקשת ענבל אור לעכב את פירוק החברות שלה. פסיקת השופט סלים ג'וברן פסק דינו ניתנה לאחר החלטתו של נשיא המחוזי בת"א איתן אורנשטיין לפרק את החברות של ענבל אור. המחוזי קבע כי "אין תוחלת לתהליך ההבראה". לכתבה המלאה בכלכליסט.
דצמבר 2017 – לקחים מפרשת ענבל אור וקבוצות הרכישה. ועדה שהקימה שרת המשפטים לאחר התמוטטות קבוצת החברות של ענבל אור ממליצה על צעדים להגנה על הרוכשים. לרשימת ההמלצות במאמרה של עו"ד אפרת יוסים.
ספטמבר 2016 – תביעות ראשונות נגד עורכי דין שייצגו חברות של ענבל אור. חברי קבוצת רכישה בפרויקט ברמת גן תובעים את משרד דוידוב־קלינסקי שייצג את הקבוצה. שתי אחיות טוענות שעורכי הדין העבירו להן טיוטה לעיון – והחתימו אותן על הסכם אחר. המשרד: לא טיפלנו במכירת הזכויות. לכתבה המלאה בכלכליסט.
אוגוסט 2016 – אורנשטיין מנצל את הבמה במשפט ענבל אור: "יש להסדיר את נושא קבוצות הרכישה". השופט שפסק כי קבוצת אור תלך לפירוק אתמול כתב: "מסקנה חשובה שמתבקשת מנסיבות המקרה היא שטוב יעשה המחוקק אם יתערב בהסדרת עניינן של קבוצות רכישה ועל מנת שתופעות מעין אלה לא תחזורנה על עצמן". לכתבה המלאה בכלכליסט.
לליווי משפטי ולייעוץ בהצטרפות לקבוצת רכישה נדל"נית ניתן לפנות לעו"ד אפרת יוסים בנייד 054-9981611 ובמייל Efrat@Yusim.co.il